Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze

28. 4. 2014

Zápis z náhradní výroční členské schůze ze dne 27.4.2014

 

   Náhradní výroční členská schůze se konala v neděli dne 27.4.2014 od 19.00 hodin ve vestibulu domu  Bytového družstva Obránců míru 872. Přítomných bylo 12 členů družstva a schůze byla tedy usnášení schopná.

 

1.  Seznámení s hospodařením Bytového družstva Obránců míru 872 v roce 2013. Členská schůze schválila výsledek hospodaření všemi 12. hlasy.

2.  Projednán návrh změny stanov v návaznosti na změny v novém občanském zákoníku, projednány drobné připomínky, které budou projednány s právníky a případně zakomponovány do těchto stanov. Požadavek na vypuštění článku o kontrolní komisi. Návrh stanov schválen hlasováním všemi 12. hlasy.

3.  Projednání výše a forma odměn pro představenstvo na další volební období. Hlasováním schválena roční odměna pro představenstvo ve výši 36.000 Kč. Odměna bude prováděna slevou na nájemném a to takto: předseda 2.000 kč/měsíčně, 1. Místopředseda 500 Kč/měsíčně, 2. Místopředseda 500 Kč/měsíčně.

Výsledky hlasování:   10 hlasů pro

                                 2 hlasy proti

4.  Odvolání stávajícího představenstva hlasováním všemi 12. hlasy.

5.  Volba nového představenstva.

      Předseda             - Roman Macke        11 hlasů pro/ 1 se zdržel hlasování

      1. Místopředseda  - Renáta Jašková     11 hlasů pro/ 1 se zdržel hlasování

      2. Místopředseda  - Stanislav Štula      11 hlasů pro/ 1 se zdržel hlasování

6.  Schválení plných mocí pro p. Romana Mackeho a p. Stanislava Štulu k jednání ve věci změn stanov bytového družstva a náležitostí spojených se změnou představenstva.

7.  Informace o zřízení internetových stránek bytového družstva a důvodech, které k tomuto kroku vedly. Adresa: http:/www.bd872.estranky.cz

8.  Cena za dodávky tepla pro tuto sezonu sníženy cca o 20 Kč/MGJ, úvěr na stavbu střechy doplacen.

9.  Schválen výpočet paušální platby za elektřinu ze společných prostor pro rodinu Myškových, platba za rok 2014 zrealizována.

10. Nájemníci byli seznámení s plánovanou výměnou měřidel na odběr studené vody. Byly představeny náměty na možné investice pro letošní rok, o případné realizaci vybraných případů bude rozhodovat příští členská schůze. Nájemníci byli vyzváni, aby si připravili na příští schůzi své nápady, požadavky nebo náměty k estetizaci společných prostor a možnému využití dvou volných místností, které budou uvolněny při přestavbě výměníkové stanice v našem domě.  K možné realizaci byly zatím předneseny tyto návrhy:

-zateplení sklepů

-vchodové stříšky

-instalace schodišťových čidel případně kamerového systému

-úprava sjezdu a schodiště do sklepů

11. V diskuzi byl vznesen požadavek na vyčištění okapových rýn a aktualizaci zvonkových vizitek dle skutečného stavu. Nájemníci byli seznámeni s problémy a skluzem ve výrobě klíčů k novým klikám balkonových dveří.

 

 

Dne 27.4.2014 v Kopřivnici 

 

Zpracoval:     Roman Macke ...................................

 

Schválil :       Stanislav Štula ...................................

 

                    Renáta Jašková ...................................